Как да изтеглите данни от Facebook преди изтриване на акаунт — 2021

Снимано от Ерин Ямагата. Ако сте следвали някой от отчетите на Facebook драма за данни през последните 48 часа, може да се чувствате малко неспокойни относно сигурността на вашия акаунт. Злоупотребата с потребителски данни на Facebook от компанията за профилиране на избиратели Cambridge Analytica повдигна червени знамена за неуспеха на Facebook да залови по-рано виновните страни. Компанията е изправена пред тежки въпроси относно това какви са нейните отговорности към потребителите. Като първа стъпка към поемане на контрол върху вашата сигурност, проверете какви разрешения сте дали на приложения на трети страни във Facebook. След това дайте своя настройките за поверителност освежаване. Ако обаче тези стъпки няма да го отрежат и сте готови да прекъснете напълно връзките с платформата, има няколко неща, които трябва да имате предвид. Напред, буквар за всичко, което трябва да знаете преди и след сбогуване с Facebook завинаги.Реклама Деактивирането на вашия акаунт не е същото като изтриването му. Ако някога сте виждали публикация на приятел за почивка от Facebook, за да се съсредоточите върху други неща, този човек вероятно е избрал да деактивира акаунта си. Това е най-добрият вариант за всеки, който смята, че може да поиска да влезе по-късно и все още да има непокътнат профил. Когато деактивирате акаунта си, той по същество става невидим: Приятелите не могат да ви търсят или да разглеждат вашата хронология. Името ви обаче все още може да се вижда в списъка с контакти на приятел или в споделени съобщения. Всеки път, когато решите да влезете и да активирате отново акаунта си, вашият профил ще се появи отново с всички ваши данни, които все още са там. Да се Деактивирайте вашият акаунт , докоснете иконата на менюто в долния десен ъгъл. След това изберете Settings> Account settings> General> Manage account> Deactivate your account. Можете - и трябва - да запазите всичките си данни, преди да изтриете акаунта си. Ако решите да се впуснете и да изтриете целия си акаунт, връщане назад няма. Независимо кога за първи път сте получили акаунт във Facebook, вероятно имате много снимки, приятели и публикации, които искате да запазите за памет. За щастие е лесно да изтеглите всичко това, както и списък на вашите „покети“ (знаете, еквивалентът на средното училище за флирт в IRL), вашата работна история и дневник на всички събития, на които някога сте отговаряли. и присъстваха. За да изтеглите всичко, което сте споделили във Facebook, докоснете иконата на менюто и изберете Настройки> Общи> Изтеглете копие от данните си във Facebook > Стартиране на моя архив.РекламаПросто знайте, че няма начин да изберете кои части от вашите данни да изтеглите, дори ако просто искате снимките си. Когато изберете копие, вие избирате да го имате. Докосването на „изтриване“ не премахва автоматично цялата ви информация от Facebook. Когато изтеглите данните си и сте готови да се сбогувате със страната на „харесванията“, изпратете a заявка за изтриване . Въпреки че приятелите вече няма да могат да виждат вашия профил, всички ваши данни не изчезват веднага. Според Facebook: „Може да отнеме до 90 дни от началото на процеса на изтриване, за да изтриете всички неща, които сте публикували, като вашите снимки, актуализации на състоянието или други данни, съхранявани в резервни системи.“ Освен това, дори след като тези 90 дни изминат, приятелите все още могат да виждат съобщения, които сте споделили, подобно на това, което те все още могат да виждат, когато деактивирате акаунта си. Има и малко гратисен период, само в случай, че минат няколко часа и започнете да изпитвате угризения на изтривателя. Facebook казва, че „забавя изтриването (ите) няколко дни след като е поискано“. Влизането обратно в акаунта ви отменя заявката за изтриване. Да, все още можете да използвате Messenger. Messenger е собствено самостоятелно приложение. От 2015 г. нямате трябва акаунт във Facebook, за да го използвате. Ако изтриете акаунта си, просто отворете Пратеник и изберете опцията „не във Facebook“ от екрана за вход. Въведете телефонния си номер и ще можете да изпращате съобщения, да осъществявате обаждания и да продължите да живеете както обикновено - Facebook или никакъв Facebook. Прочетете тези статии по-нататък: Какво трябва да знаете за приложенията на трети страни, свързани с Facebook
„Нарушението на очакванията“ на Cambridge Analytica е новата норма при изборите
Ако искате да сте в безопасност онлайн, ето какво трябва да направите